Thomas Johnsen forlenger kontrakten

Dametreneren har skrevet en langtidskontrakt med Sarpsborg 08. Hovedtreneren er med ut 2027.

Annonse:

- Det er et lag og en klubb som tar nye steg som jeg er veldig gira på å være en del av. For et år siden var jeg litt lei fotball, men jeg har aldri hatt det så gøy som trener som nå. Det er en så pliktoppfyllende, takknemlig og lærevillig spillergruppe. Det er rett og slett det morsomste jeg har gjort som trener og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro til Sarpsborg 08. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Thomas Johnsen.

I 2024 har damelaget gått fra å være et lag som beholdt plassen etter egentlig å ha rykket ned, til å yppe seg med de i toppen av 2. divisjon. Laget har tatt steg. I 2025 er målet å kjempe helt i toppen.

- I 2025 skal vi bli et topplag og helst ta steget opp, sier Johnsen offensivt.

- Det langsiktige målet er å få et lag i Toppserien. Det krever hardt arbeid og satsing, men vi er på veldig god vei. Jeg synes klubben har en fornuftig og langsiktig tankegang. Stegene vi som gruppe og klubben ønsker å ta, går hånd i hånd, sier han.

Skal profesjonalisere hverdagen

I løpet av årets sesong, fikk damelaget på plass signaturen til Ina Gausdal. For neste sesong, er målet å få på plass flere lokale, gode spillere.

- Vi ønsker primært å få signaturen til gode Østfold-jenter rundt om i andre klubber. Samtidig ser det ut til at vi får beholdt store deler av spillerstallen. Det er viktig for oss og retningen vår videre, sier Johnsen.

For å ta de neste stegene, jobbes det nå må å få profesjonalisert hverdagen til damelaget ytterligere. Fysisk trening, kosthold og legge forholdene tilrette for økt satsing blir viktig.

- Vi som gruppe og klubben snakker samme språk. Jeg takker veldig for tilliten. Det er et stort ansvar og jeg gleder meg til å ta nye steg med denne gruppa og Sarpsborg 08 som klubb.

- Thomas har gitt oss et løft

Utviklingssjef Christoffer Honningsvåg kan fortelle at spillergruppa har gitt tydelige signaler om at Johnsen var sterkt ønsket videre.

- Ja, de har vært tydelige. Som Thomas sier, skal vi ta ytterligere steg og ønsker å profesjonalisere hverdagen til både spillere og treneren på kvinnesiden, sier Honningsvåg.

- Årsaken til at vi forlenger, er at han, satt på spissen, er en irriterende jævel som alltid stiller vanskelige spørsmål og utfordrer miljøet på en positiv måte. Selvom vi ikke alltid har svaret, er det med på å utvikle oss og finne gode løsninger, sier han videre.

At nettopp Johnsen ble med videre, ser Honningsvåg på som utelukkende positivt.

- Det er et viktig ledd i den videre satsingen på kvinnefotballen. Thomas har vært med å gi oss et løft og vi jobber hele tiden med å blitt bedre. Thomas har løftet standarden på hvordan vi opptrer både på og utenfor banen og blir en viktig kontinuitetsbærer for den videre satsingen, sier Christoffer Honningsvåg.

Annonse fra Eliteserien: