Sveinn Gudjohnsen er klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 har landet spissen de jaktet. Sveinn Gudjohnsen har signert en langtidskontrakt med klubben.

Annonse:

- Om man går seks måneder tilbake i tid og sier vi kunne fått en av de aller beste spissene i Allsvenskan hadde vi vært sjanseløse. Fra dag én er det Sveinn vi har jaktet. Det har vært hovedsporet vårt og føltes litt for godt til å være sant. Det har vært en seig forhandling, men vi er veldig glade over å ha ham på plass, sier sportssjef Hampus Andersson. 

En klassisk nier

Sveinn Gudjohnsen kjøpes fri fra Hansa Rostock, men det er først og fremst fra tiden de siste sesongene i Elfsborg sportssjefen har sin kunnskap til islendingen.

- Hadde ikke Sveinn dratt til Tyskland, hadde vi aldri hatt denne muligheten. Jeg har fulgt Sveinn i flere år i Sverige og vet hva som bor i spilleren. Vi får inn en klassisk nier som er god relasjonelt og i boks. Man får ikke 20-alandskamper for Island fordi man heter Gudjohnsen. Han har fått det fordi han har vært god over tid og forhåpentligvis kan vi hjelpe ham til å få enda flere. Vi har stor tro på Sveinn, sier Andersson.

Saken fortsetter etter videoen:

 

- Jeg ble veldig glad

Sarpsborg 08 har i en drøy uke forsøkt å få 26-åringen på plass, men kom først til enighet med Hansa Rostock onsdag denne uken. Torsdag ble medisinsk test og papirarbeid gjennomført. Gudjohnsen føyer seg med det inn i en fin rekke av islendinger som har representert Sarpsborg 08.

- Jeg vil beskrive meg selv som en targetspiss. Jeg liker å linke opp med kant- og midtbanespillere, så vil jeg si jeg er ganske god i boksen, sier han beskjedent.

Kontrakt ut 2028

Etter den første kontakten mellom spiller og klubb, var Gudjohnsen fast bestemt på at han ville til Sarpsborg 08.

- Så snart jeg hørte at Sarpsborg var interessert ble jeg overrasket og veldig glad. Jeg har hatt mine opp- og nedturer. Vi gikk ned med Hansa Rostock i fjor, men i 2023-sesongen gikk ting veldig bra i Elfsborg. Selvom jeg fortsatt er ung, har jeg erfart mye. Jeg håper på det beste i Sarpsborg og vil gi 100 prosent for klubben, sier han.

Sveinn Gudjohnsen har signert en avtale som gjør ham til Sarpsborg 08-spiller ut 2028-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: