Stortap mot serielederen i nord

Sarpsborg 08 fikk det tøft mot et Champions League-jagende Bodø/Glimt.

Sarpingene startet kampen fint, og kom til oppgjørets første mulighet da Menno Koch headet ballen like utenfor Haikin sin borterste stolpe i etterkant av en corner.

Den første scoringen var det derimot Bodø/Glimt som fikk, da Jostein Gundersen headet inn 1-0 på corneren fra Sondre Sørli. Sondre Ørjasæter var nære på å svare umiddelbart, men Haikin gjorde en god redning og var raskt nede med labben på skuddet fra kantspilleren.

Litt etter en halvtime med spill var også Daniel Job farlig frempå. Spissen forsøkte å curle ballen opp i lengste vinkel forbi Bodø-keeperen, men forsøket gikk like utenfor.

På den andre siden av banen var hjemmelaget svært effektive. Andreas Helmersen satte inn 2-0 like før det 40. minutt etter en rask overgang. Det ble også resultatet inn til hvilen.

Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Helmersen en stor mulighet til å øke ledelsen ytterligere, men Eriksson gjorde en god redning i 08-buret.

Noen minutter senere ble Aimar Sher byttet ut med en skade til fordel for Amidou Diop, som dermed kom inn for sine første minutter i den blåhvite drakta. Eirik Wichne ble for øvrig også byttet ut med en smell tidlig i den første omgangen.

En tung andre omgang

Mot slutten av den andre omgangen fant hjemmelaget et ekstra gir, og sarpingene fikk det tøft. Ulrik Saltnes åpnet slusene med rundt 20 minutter igjen å spille. Vertene ga seg ikke før det sto 6-0 på tavla, dermed ble det en kveld med få lyspunkter for sarpingene.