Seier mot Sandefjord

Sarpsborg trakk det lengste strået og vant 2-1 hjemme.

Det var en noe nervøs start på kampen mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord. Begge lag gikk offensivt til verks og innledningsvis bølget det godt fram og tilbake. Carljohan Eriksson viste seg tidlig fram da han etter fem minutter reddet mesterlig i duell med Eman Markovic som kom alene.

Sarpsborg 08 tok kjapt tak om taktpinnen etter dette. I forkant av Sandefjord-sjansen, hadde Menno Koch vært nære på en dødball, men sjansen Jo Inge Berget skulle få i det 10. minutt var langt større. Frederik Carstensen slo godt inn fra høyre til Berget som flikket ballen mot mål. En flott Keto-redning hindret blåhvit ledelse.

Keto hadde dog ingen sjans da Stefan Johansen stilte seg opp på straffemerket etter at Sondre Ørjasæter hadde blitt lagt i bakken. Midtbanespilleren blåste ballen ned til sin høyre - sikkert - 1-0!

Saken fortsetter etter høydepunktene:

Henrik Meister og Franklin Tebo hadde begge store sjanser i løpet av de neste 20 minuttene, uten at det resulterte i nettsus.

Det siste kvarteret styrte Sandefjord det meste på matta, men Sarpsborg 08 forsvarte seg godt og unngikk de aller største sjansene imot. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Sarpsborg 08.

Like etter pause utlignet Sandefjord med midtbanespiller Mettler.

Det ble en kamp der begge lag vekslet på å ha initiativet, men i det 68. minutt skulle Sondre Ørjasæter igjen vise seg fram. En lekker pasning til Victor Halvorsen og en god avslutning senere sto det 2-1.

Sarpsborg kriget de siste minuttene og tok en sterk seier.