Omorganiserer i u-avdelingen

For å sikre en bedre treningshverdag, tas det grep i u-avdelingen.

Annonse:

- Kort fortalt ønsker vi større og mer robuste treningsgrupper fra 2025 som står seg mot det internasjonale konkurransebildet. Vi har hentet inspirasjon fra blant annet Sverige og Danmark. Kamparenaene blir de samme, mens treningsgruppen endres, sier Christoffer Honningsvåg.

Oppsettet i 2025 blir som følger:

  • Treningsgruppe U16
    - Kamparena: G14 Nasjonal + G15 Nasjonal
     
  • Treningsgruppe U19
    - Kamparena: G17 Nasjonal + G19 Nasjonal
     
  • Treningsgruppe U23
    - Kamparena: G19 Nasjonal + Rekruttlag

- Endringen bidrar også til at vi henter færre spillere pr. årgang. Ved å slå sammen treningsgruppene, har man ikke behov for like mange pr. årgang. Eksempelvis måtte vi hatt flere spillere fra 2011-årgangen om de skulle dekke et G14 Nasjonal-lag alene. Nå henter vi færre ved å slå sammen treningsgruppene og hospiterer heller inn enkeltspillere fra samarbeidsklubbene ved behov. Det sikrer oss bedre kvalitet i hverdagen og vil også bidra til at noen enkeltspillere kan forbli i breddeklubbene noe lenger, sier Honningsvåg.

Utviklingssjefen mener også omstruktureringen vil bidra til en bedre hverdag for enkeltspillerne.

- Et annet viktig grep, er at dette sikrer oss flere trenerressurser på feltet og mer kompetanse rundt spillerne. Her vil det bli en langt større, kvalitativ oppfølging av enkeltspillerne i hverdagen. Det er avgjørende for at vi skal ta nye steg som utviklingsklubb, sier han.

I trenerteamene er det ønske om å ha med minst en med toppspillererfaring.

- Vi ønsker sterkt en trener som har toppspillererfaring i hvert team. Det handler om referanser og egenenfaring som er utrolig nyttig for våre unge spillere. Vi har sett stor effekt ved Guillermo Molins og Amin Askars inntreden i U-avdelingen og ønsker å bygge videre oppunder det. 

Annonse fra Eliteserien: