Nikolai Skuseth er klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 kjøper fri midtstopper Nikolai Skuseth fra Ranheim.

Annonse:

- Jeg er veldig klar og glad for at Sarpsborg er det neste steget for meg. Jeg har hørt veldig mye positivt om klubben. De satser på unge spillere, har et ganske ungt lag og viser at de gir tillit, sier midtstopperen som onsdag morgen satte penn på papir og signerte en kontrakt ut 2028-sesongen.

Nesten to meter høy

Skuseth er Molde-gutt, men kommer senest fra spill i Ranheim hvor han har vært fast på laget denne sesongen.

- Jeg er en veldig fysisk midtstopper på nesten to meter, er bra med ballen og liker å dra meg gjennom ledd. Jeg liker å være offensiv, men også bidra bakover, selvsagt. 

Saken fortsetter etter videoen:

Sarpsborg 08 og Skuseth har «visst om hverandre» i et års tid.

- Vi hadde en U20-landskamp her i fjor, så det begynte litt der, men jeg har hørt om interessen fra Sarpsborg et års tid, sier han, klar på at den lange kontrakten han har skrevet gir trygghet.

- Det er bare betryggende. Det er bare en bekreftelse på å slippe seg løs og gønne på. Jeg har veldig tro på det Sarpsborg holder på med. Derfor har jeg valgt å skrive en så lang kontrakt, sier Skuseth.

Vist interesse over tid

Sportssjef Hampus Andersson er fornøyd med å ha sikret seg U20-landslagsspilleren.

- Vi har fulgt og vist interesse for Skuseth over tid, men det handler alltid om timing. Nå var tiden inne. Vi får inn en norsk, fysisk sterk midtstopper på lang kontrakt. Vi begynner å forme en tropp vi mener kan prestere for Sarpsborg over tid, og det er vi veldig glad for, sier Andersson.

- Skuseth har alle fysiske forutsetninger for å lykkes veldig godt i Eliteserien. At han i tillegg er god og komfortabel med ball i beina, ser vi på som et stort pluss. Nå kommer han inn og konkurrerer på like vilkår som de øvrige midtstopperne våre, så er det opp til ham selv hvor fort sjansen kommer. Vi gleder oss til å følge utviklingen hans, sier Andersson.

Annonse fra Eliteserien: