Kriget hjem tre poeng fra Hamar

For en lagseier! Sarpsborg 08 vant 2-0 mot HamKam.

Sarpsborg skulle matche HamKam på duellkraft og intensitet. Det var inngangen til hele laget før kamp, og hvilken respons trenerne fikk fra spillerne sine.

Seks minutter ut i kampen, etter først å ha produsert en god sjanse minuttet før, skulle Sarpsborg 08 ta ledelsen. En ball ble slått på bakre mot Jo Inge Berget som la ballen igjen til Fredrik Carstensen. Dansken, som er tilbake fra skade, kom på et sugende løp og skle inn 0-1.

Førsteomgangen ble i det store og hele en kamp om å eie ballen. Lagene vekslet på dette, men HamKam slet stort med å skape muligheter på Sarpsborg 08.

Etter hvert åpnet også rommene seg mer for Sarpsborg. Med fem-seks minutter igjen til pause, utnyttet Sarpsborg 08 dette og vartet opp med en strålende kontring. Berget fant igjen Carstensen, denne gang i bakrom. Alene med Sandberg var Carstensen iskald og satte inn sitt og Sarpsborg 08s andre for kvelden.

0-2 sto seg til pause.

Saken fortsetter etter høydepunktene:

Halvveis gjorde HamKam et trippelbytte. Hjemmelaget gikk offensivt ut fra startblokkene og kom tidlig til et par gode muligheter, den ene voldsom. Onsrud fikk sjansen fra god posisjon, men avsluttet på feil side av nettveggen fem minutter ut i 2. omgang.

Hjemmelaget hadde mye ball etter pause, men anført av en strålende sentralblokk, holdt Sarpsborg 08 vertene unna de aller største sjansene.

Sarpsborg 08 sto løpet ut og vant kampen 2-0. En uhyre viktig trepoenger!

Neste oppgave: Viking på Stadion. Vi ses! Kjøp billett til Sarpsborg - Viking her!