Henrik Meister solgt for rekordsum til Rennes

Den danske kraftspissen er blitt solgt i det som er historiens største Sarpsborg 08-overgang.

Annonse:

20-åringen har i dag signert papirene som gjør ham til Ligue 1- og Rennes-spiller.

- Først må vi gratulere Henrik, takke ham for tiden i Sarpsborg 08 og ønske ham lykke til! Vi hadde virkelig ikke lyst til å selge Henrik nå, men over en periode i sommer har vi oftere og oftere sagt nei til bud som etter hvert ble på et nivå hvor dette ender i en god historie for alle parter. Stade Rennes får en god spiss, Henrik får en fantastisk overgang og vi sitter igjen med historiens største Sarpsborg 08-overgang, sier Bjørge Øiestad til sarpsborg08.no.

Totalt har Meister, siden overgangen fra dansk nivå 2 i fjor, notert seg for ti scoringer og fem målgivende pasninger på 25 obligatoriske kamper i Sarpsborg 08.

- Det har gått fort. Henrik har hatt en fenomenal utvikling i Sarpsborg 08-drakta og skutt fart de siste ukene. I denne bransjen kan det gå veldig fort. Vi hentet Henrik i fjor sommer med god hjelp fra vår danske venn Lennart Bak. Det viste seg å være et godt valg for både spiller og klubb. Henrik har siden valgt Dynamic Solution v/Jim Solbakken og co som agenter til å representere seg. Spiller og hans representanter har stått solid i prosessen og vært til stor hjelp i få dette i land på en måte som vi nå har gjort. Vi takker også Rennes for en profesjonell og ryddig forhandling. Dette en historie vi som klubb skal være stolte av, sier Øiestad.

Overgangen til Rennes har en ramme som skriver seg inn som den største i Sarpsborg 08-historien.

- Uten å gå inn på detaljene, er det en overgang som gir oss muligheter til å ta nye steg. Jeg mener at vi stadig bygger både klubb og lag som vil ta oss høyere på tabellen og forhåpentligvis gjør oss mer stabile. Uten Bonsu Baah-salget i fjor, hadde vi for eksempel ikke kunne hentet Meister, Ørjasæter med flere. Nå legger vi ytterligere en stein på den muren. Vi vil kunne hente nye spillere og vi vil stå enda bedre rustet til å stå lengre i forhandlinger, og kanskje beholde noen spillere over et lengre tidsrom. Salget vil gjøre oss mer attraktive og det gir oss bedre kort på hånden i de neste rekrutteringer. Kortsiktig er det vondt å miste Meister, men vi skal over tid komme styrket ut av dette, avslutter Øiestad.

Annonse fra Eliteserien: