Harald Nilsen Tangen er klar for Sarpsborg 08

Midtbanespilleren Harald Nilsen Tangen har signert en langtidskontrakt med Sarpsborg 08.

Annonse:

- Dette er en overgang vi har jobbet med å få til lenge. Nilsen Tangen er god i presspillet, men også veldig bra med ball. En fotballsmart og hardtarbeidende spiller med god frekvens som kan bekle flere roller, sier Bjørge Øiestad.

Kontrakt ut 2027

23-åringen kjøpes fri fra kontrakten i Viking. Denne sesongen har han vært involvert i 13 av serietoerens eliteseriekamper og startet de siste tre. Nå skal han representere Sarpsborg 08 de neste 3,5 sesongene.

- Jeg ser på det som en spennende mulighet til å utvikle meg videre. Så synes jeg Sarpsborg spiller fin fotball, så det kommer til å passe meg bra. Jeg ser det som en god match. Jeg er en offensiv spiller som liker å kombinere, spille opp andre og score mål, sier Harald Nilsen Tangen.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

Totalt står Nilsen Tangen bokført med 123 obligatoriske kamper for Viking. Han har notert seg for totalt 27 målpoeng.

- Nilsen Tangen har de siste årene vært en sentral spiller for Viking. Hans spillestil passer godt inn hos oss og vi har god tro på at han vil ta nye steg med oss. Det er en fortsatt ung spiller, men som har solid eliteserieerfaring, sier Øiestad.

Vært ønsket lenge

Midtbanespilleren har vært ønsket i Sarpsborg 08 en stund. Både Øiestad og Nilsen Tangen bekrefter at det har vært jobbet med overgangen noen uker.

- Det var tidlig i juni jeg hørte om interessen for første gang, så det har vært jobbet litt i kulissene. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Nilsen Tangen.

- Samtalene har pågått over tid. Nå er vi fornøyd med å lande denne og vil takke Viking for konstruktive og gode forhandlinger, sier Øiestad.

Annonse fra Eliteserien: