For en revansj! Kruttsterk seier i Molde

Sarpsborg 08 dro til Molde og leverte årets beste kamp. Belønningen? 4-2-seier og tre poeng!

Det var et tydelig revansjelystent Sarpsborg 08 som kom godt ut av startblokkene mot Molde mandag ettermiddag. Sarpingene var tidlig med og dikterte i perioder førsteomgangen.

Kampens første sjanse skulle likevel tilfalle hjemmelagets Fredrik Guldbrandsen. En lang ball i bakrom ble tatt vakkert med, men skrått alene med Marko Ilic, ble angriperens skudd avverget.

Chrupalla-scoring!

Pawel Chrupalla fikk sine første Stadion-minutter og svarte opp med scoring på direkten. Det gjorde han også da han fikk tillit fra start mot Molde. Et innkasttrekk hvor Wichne kastet gjennom Chrupalla, endte i at sistnevnte dro seg inn i banen og bredsidet ballen kontant i lengste til 0-1.

Få strakser senere var Henrik Meister nære da han så vidt fikk hårstråene på et godt Chrupalla-innlegg. Forlengelsen strøk bortre stolpe.

Molde hadde også sine muligheter. I en åpen periode av kampen, misset Sarpsborg 08 et oppspill og hjemmelaget fikk kjørt en overgang. Ilic reddet det første forsøket, men klarte ikke stoppe Halldor Steneviks avslutning. 1-1.

Ørjasæter til 2-1

Med drøye ti minutter til pause, tok Sarpsborg ledelsen tilbake. Sondre Ørjasæter ble felt 18 meter fra mål og Stefan Johansen gjorde seg klar. Det var neppe innøvd, men få brydde seg da avslutningen gikk via ryggen på Stenevik og i mål bak en utspilt Molde-keeper.

Hjemmelaget var nære utligning ved Fredrik Gulbrandsen, men på strek ventet Eirik Wichne og avverget sjansen. Sarpsborg holdt ut 1. omgang og gikk til pause med en 2-1-ledelse.

I motsetning til cupkampen hvor Molde utlignet umiddelbart, var det denne gangen Sarpsborg som heller skulle øke ledelsen. Etter en god kontring ble Ørjasæter spilt fri til venstre. Han vant sin mann-mann-duell, dro seg inn og bredsidet ballen vakkert i lengste etter 51 minutter.

Sarpsborg 08 forsvarte seg godt i Molde, men etter 61 minutter skulle en ny redusering sitte. Wolff Eikrem ble spilt fri og fikk prikke fra 18 meter. Skuddet gikk via et sarpebein og fikk en bue som gjorde det vanskelig for Ilic å redde. 2-3.

Kontret inn 4-2

Sarpingene forsvarte seg heroisk i Molde. På overtid skulle det kontres, og det noe så voldsomt. Hoel Andersen serverte Sondre Ørjasæter ute til venstre. Igjen var kantspilleren iskald og fant samme nettmaske til 2-4 som på 1-3.

I ettertid av scoringen kom det en VAR-sjekk for å se om Molde skulle hatt straffe før 4-2-scoringen. Marius Lien sto på sitt, godkjente målet og Sarpsborg 08 vant 4-2!