Blytungt hjemmetap

Sarpsborg 08 ledet 1-0, styrte kampen, men ble straffet av et ekstremt effektivt Godset.

Som nær sagt alltid mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset, var det trøkk fra start på Stadion. Det var to offensive lag som gikk ut fra startblokkene. Sarpsborg 08 kom seg til de to første sjansene, men hverken Fardal Opseth eller Jeppe Andersen fikk nettsus.

Før ti minutter var spilt hadde også Strømsgodset vært farlig frampå. Headingen fra Valsvik strøk stolpen, men assistentdommer hadde også vært oppe med flagget.

Opseth tilbake med scoring

Offside ble ikke dømt da Kristian Fardal Opseth var frampå få minutter etter. Soltvedt chippet lekkert fri Maigaard som slo over mot Opseth. Sogningen var iskald da han headet ballen i lengste til 1-0.

1-0 kunne fort blitt 2-0 fire minutter senere. Igjen var Opseth frampå, men avslutningen fra seks-syv meter gikk utenfor.

Selvom lagene vekslet litt på å ha ball, var det liten tvil om at førsteomgangen tilhørte Sarpsborg 08. Med ti minutter igjen å spille testet Lundqvist skuddfoten etter en flott 08-overgang. Myhra var med på notene og fikk avverget til corner. En corner som skulle ende opp i to enorme Sarpsborg 08-sjanser. Utvik var først på Torps innsvinger, men en Godset-spiller avverget på strek. På forsøk nummer to var også Utvik mannen som rev seg løs i feltet, men dessverre gikk headingen like utenfor.

Sarpsborg 08 startet også andreomgangen bra. Sarpingene skapte flere gode muligheter og styrte begivenhetene på Stadion.

Godset snudde

Det lå 2-0 i lufta, men i det 63. minutt skulle gjestene fra Drammen bli tildelt straffespark da en uheldig Anton Skipper og en Godset-spiller begge gikk i bakken. Herman Stengel blåste ballen ballen opp i krysset.

Sarpsborg 08 fikk så et godt press mot Godset-målet, men i stedet for 2-1 til Sarpsborg, var det Godset som skulle score. Eirik Ulland Andersen avsluttet via foten på Skipper og i mål bak en sjanseløs Leander Øy.

Godset vant kampen 2-1.