Askar ut 2026

Amin Askar er med videre.

Annonse:

Askar kom til Sarpsborg 08 fra Kvik Halden i sommer og har de siste månedene vært en del av G15-laget i klubben i tillegg til å være med rundt a-laget. Det fortsetter han med i minst 2,5 år til.

- Jeg trives ekstremt godt i Sarpsborg 08 og er veldig glad for å kunne være her og sette mitt preg på det som gjøres de neste årene, sier Askar. 

U16 og A-lag

Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren, som står med 99 obligatoriske kamper for klubben, har alltid vært tydelig på at fotballyrket er en vei han ønsker å vie tiden sin til.

- Syns det er veldig givende å jobbe med de yngste. Jeg skal gjøre det jeg kan for at de tar nye steg. Forhåpentligvis kan vi se et par av dem på a-laget i løpet av noen år, sier han.

I jobben i Sarpsborg 08, vil Askar, i tillegg til å være en del av ungdomsavdelingen, være med a-laget to til tre ganger i uka.

- Det har vi sett fungere veldig godt i år. Å gå så raskt fra å være spiller til å være med og trene både ungdoms- og a-lag, sier mye om Amin. All erfaring han suger til seg fra a-lagstreningene, tar han med seg til ungdomslagene. Det gir oss en god, blå tråd i hele den sportslige delen. Siden Amin kom inn i sommer, har han satt sitt preg på klubben og gjort seg fortjent til en ny avtale, sier sportssjef Hampus Andersson.

Viktig brikke i u-avdelingen

Sarpsborg 08 gjør inn mot 2025-sesongen en omstrukturering i utviklingsavdelingen. Kort fortalt blir det færre treningsgrupper som hver gruppe skal fôre flere lag. Amin blir en sentral brikke i U16-gruppa.

- Uansett hvor Amin er, enten det er med u-avdelinga eller a-laget, så er Amin seg selv. Han gir mye energi, er enormt pliktoppfyllende og ikke redd for å stille krav til spillere eller andre trenerne i ungdomsavdelinga. Det bidrar til gode diskusjoner som drar oss framover også faglig. Slik vil vi ha det, sier utviklingssjef Christoffer Honningsvåg.

- Vi ønsker sterkt en trener som har toppspillererfaring i hvert av de tre teamene i utviklingsavdelingen i 2025. Det handler om referanser og egenenfaring som er utrolig nyttig for våre unge spillere. Vi har sett stor effekt ved Guillermo Molins og Amin Askars inntreden i U-avdelingen og ønsker å bygge videre oppunder det, avslutter Honningsvåg.

Annonse fra Eliteserien: