Alagie Sanyang klar for Sarpsborg 08

Angrepsspilleren har signert en kontrakt ut 2026-sesongen.

Annonse:

- Først og fremst er jeg en veldig god teknisk spiller. Jeg er god til å skape ubalanse, komme inn bak forsvaret og er veldig direkte i stilen. Jeg regner med at det blir en del målpoeng, sier Alagie Sanyang etter å ha satt penn på papir.

- Det var noen andre alternativer, men for meg passer Sarpsborg ypperlig. Måten man spiller på og framstår på banen ble avgjørende, sier han.

Kjøpes fri fra IK Start

Sportssjef Hampus Andersson mener klubben får inn en målsnik.

- Sanyang har nese for mål. Det har han vist over flere sesonger i OBOS-ligaen, både for KFUM og Start. Han har et høyt målsnitt ut fra antall spilte minutter og besitter kvaliteter vi er sikre på at vi vil få bruk for, sier sportssjef Hampus Andersson.

Se intervju med Sanyang her:

Sarpsborg 08 kjøper Sanyang fri fra kontrakten i IK Start. 

- Sanyang var i Sarpsborg tidligere denne uken for å gjennomføre en medisinsk test. Den har han nå bestått og vi er glade for å ha kommet til enighet med ham, sier Andersson.

Godt målpoengsnitt

Sportssjefen beskriver Sanyang som en hybrid av en solid linkupspiller og boksspiller.

- Han har fysiske kvaliteter i form av størrelse og fart, men han er også god til å verne om ballen. Han har som nevnt tidligere nese for mål og vil bidra til økt konkurranse, sier Andersson.

På 53 kamper for Start, har Sanyang notert seg for 17 mål og 8 assist. Hos KFUM ble det 21 mål og 8 assist på 64 kamper.

Annonse fra Eliteserien: