Kuqi tatt ut på det albanske a-landslaget

Sarpsborg 08s angrepsspiller er tatt ut på det albanske a-landslaget.

Annonse:

- Det er noe jeg har jobbet veldig lenge. Etter vi fikk Thomas som trener har mye gått veldig fort. Vi har tatt store steg og det er deilig å se, sier Kuqi.

Angrepsspilleren har denne sesongen notert seg for ni seriescoringer og en nettkjenning i cupen. Det var imidlertid langt fra sikkert at Kuqi skulle spille i Sarpsborg 08 denne sesongen. En samtale med hovedtrener Thomas Johnsen 2. juledag ble avgjørende.

Planla 2024-sesongen 2. juledag

- Vi satte oss ned 2. juledag og la et løp sammen. Jeg skulle egentlig finne meg et lag i Oslo, men den samtalen endret alt. Han har en spillestil som innbyr til mye mål for angrepsspillerne. Jeg kjøpte budskapet og trodde på at jeg skulle ta store steg. Det føler jeg at jeg har gjort, sier Kuqi.

- Hva har du blitt bedre på?

- Først og fremst har jeg fått bedre spilleforståelse. Jeg føler jeg har tatt store steg. Det har blitt en helt annen dynamikk i gruppa vår også. Alt går mye raskere og alt er langt mer profesjonelt enn tidligere. Det er gøy å være en del av.

Nå venter altså to a-landskamper med Albania. Motstander? Norge.

- Det blir stort. Norge er veldig, veldig gode. Det blir en stor og kul erfaring for meg som jeg skal ta lærdom av. Det er bare kjempegøy, sier Kuqi.

Tre landslagsspillere på ett år

Hovedtrener Thomas Johnsen skryter også uhemmet av spydspissen.

- Florentina er en ekstremt dedikert, hardtarbeidende og lojal angrepsspiller. Samtalen som Florentina referer til 2. juledag handlet mye om at jeg mener hun spilte mye i feil posisjon. Året før hadde hun slitt med spilletiden, men nå skulle vi rendyrke en rolle for henne. Vi hadde et ønske og et mål om å score mye mål og det har ho gjort. Ho har lagt en en vanvittig innsats og det er kjempegøy å se hun nå får betalt for jobben som er lagt ned, sier Johnsen.

I tillegg til Kuqis a-landslag, har Mia Foss og Moa Alvestad Rupar tidligere i år blitt tatt ut på aldersbestemte landslag. En stor fjær i hatten for Johnsen og hans team.

- Det viser at vi gjør noe riktig. Vi må bruke det som motivasjon til å jobbe enda hardere i framtida. Det viser at det nytter, sier Johnsen.

Kuqi og Albanias dobbeltoppgjør mot Norge spilles fredag 25. oktober og tirsdag 29. oktober.

Annonse fra Eliteserien: