Ina Gausdal vender hjem til Sarpsborg

Den tidligere landslagsstopperen gjør comeback og har signert for Sarpsborg 08.

Annonse:

- Jeg har lyst til å komme hjem for å hjelpe klubben i den situasjonen man står i. Jeg har hatt et ønske om å avslutte karrieren min i Sarpsborg 08 og ville ikke spilt for noen andre nå. Jeg gleder meg til å ta på meg Sarpsborg 08-drakta for første gang, men jeg må også få si at jeg ikke har spilt siden slutten av 2023. Jeg skal bidra med det jeg kan ut fra de forutsetningene jeg har, men jeg håper det kommer til å gå veldig bra og er klar for å bidra, sier Ina Gausdal.

- Dette er en signering vi er veldig stolte og veldig glade for å kunne offentliggjøre. Ina Gausdal er sarpejente og har hele tiden hatt lyst til å avslutte karrieren sin i Sarpsborg 08, sier hovedtrener Thomas Johnsen.

Sterk fotball-CV

Gausdal har en imponerende fotball-CV. Hun har spilt toppserie for Linderud/Grei, Kolbotn, LSK Kvinner og Arna Bjørnar, i tillegg til å ha et opphold i belgiske OH Leuven. Med flagget på brystet står Gausdal oppført med imponerende 8 a-landslagskamper, 22 U23-landskamper og 10 landskamper for J19. Hun var med og vinne både cup- og seriegull med LSK Kvinner i 2019.

- Vi får inn en spiller med stor erfaring og rutine. Vi har et uhyre ungt lag her i Sarpsborg, så er det en ting vi trenger, så er det nettopp erfaring. Hun tar for seg i begge bokser og kommer til å gi oss et løft, sier Johnsen.

Kontrakt ut 2024

Gausdal har i førsteomgang skrevet en kontrakt ut 2024-sesongen.

- Vi er stolte over at Ina kommer hjem for å avslutte karrieren sin her, samtidig som vi er utrolig takknemlig for at hun hjelper oss i en sportslig krevende situasjon. Vi gleder oss til hun kan bidra både på og utenfor banen, avslutter Johnsen.

Ina Gausdal kommer til Sarpsborg og tilslutter seg troppen i løpet av noen dager.

Annonse fra Eliteserien: