NM-eventyret over for juniorlaget

Det ble en skuffende aften på Stadion, der Anders Fredriksens gutter måtte gi tapt for Lillestrøm torsdag kveld.

Annonse:

Det var ikke bare A-laget som var i aksjon på torsdag. G-19 laget spilte nemlig 16-delsfinale i NM Telenor Cup mot Lillestrøm. I serien ligger Sarpsborg 08 på femteplass på tabellen med 14 poeng, mens Lillestrøm ligger på plassen foran med 16 poeng, med en kamp mer spilt.

Som tabellposisjonen indikerer ble det en jevnspilt kamp, hvor Lillestrøm stakk av med én knepen 0-1 seier. Lillestrøm tok ledelsen etter 23 minutter av kaptein Sindre Rindal. De blåhvite prøvde å presse på for en redusering, men gjestene stod sterkt kollektivt og lot aldri vertene komme til noen store muligheter. En god kamp av kaptein Christoffer Guttulsrød og sisteskanse Sander Thulin hindret Lillestrøm i å score flere mål. En frustrerende kamp for ungguttene som ikke fikk ut potensialet sitt.

Neste kamp for G-19 laget er også hjemme mot Lillestrøm, der gutta har muligheten til å klatre forbi kanarifuglene på tabellen, og dermed få den beste revansjen.

Skuffet assistenttrener

Assistenttrener Vegard Haslerud var skuffet etter dagens kamp hvor nesten ingenting stemte.

- Vi gjør ikke det vi skal. Vi må forskyve laget mye mer så vi skaper rom på motsatt side, også vende spillet hvor vi kommer inn og skal angripe. Det gjør vi alt for sjeldent. Vi ser stressa ut med ball, og når vi mister ball har vi for store avstander i laget, som gjør det lett for Lillestrøm å spille igjennom. Defensivt var planen å stenge rom for å nekte de å spille ball, presse dem høyt samtidig som vi skal gjenvinne ballen så fort som mulig når vi mister den. Dessverre lykkes vi ikke godt med det i dag, forteller en misfornøyd Haslerud.

Neste kamp i serien er mot nettopp Lillestrøm, og Haslerud forventer et revansjesugent juniorlag.

- Det hadde vært veldig morsomt å komme langt i Telenor Cupen, men jeg føler kanskje at seriekampen til uka er enda viktigere. Får vi 3 poeng mot Lillestrøm er vi forbi dem på tabellen.

Tekst: Lars Tingstad og Birk Liverud

Foto: Kristel Gustu Mølvig, Lasse Melby Karlsen, Marcus Skjæveland

Annonse fra Eliteserien: