Knalltøffe dager for unggutta

Sarpsborg 08s G16- og G19-lag har de siste ukene vært gjennom "helvetesøkter".

Annonse:

I desember er hensikten med treningen vår å bygge en rustning - både fysisk og mentalt - som skal gjøre unggutta mer forberedt for hva som venter de i 2017, sier Niklas Nyland.

Han er ansvarlig for utviklingsavdelingen i klubben. Nytt av året er at det hver fredag i julemåneden har blitt lagt opp til det guttene selv kaller helvetesøkter.

Dro bildekk etter seg

- Det er en form for mentalitetstrening, eller helvetesøkter som mange andre kaller det. Hensikten er å pushe grenser, få spillerne i kjelleren og overvinne smerte. Mange spillere har faktisk aldri vært i kjelleren. De tror det selv, men det har de ikke. For at de skal virkelig bli gode må de innom kjelleren regelmessig, mener Nyland.

Første økt ble gjennomført i grustaket på Opstad. Her gjorde de mange ulike øvelser med bildekk.

- Den verste øvelsen de gjennomgikk var nok å løpe opp og ned grustaket med bildekk veldig mange ganger. Her var det tårer og spy, og det var nettopp det vi ønsket oss, sier Nyland.

Kickboxing på SATS

Andre økt ble ledet av Berserk Kickboxing på SATS. Disiplin sto i sentrum.

- Det var veldig godt å se guttene pushe grenser og være utenfor komfortsonen sin. Spillerne tok nok flere hundre push ups, burpees, og spensthopp. De øvde på ulike spark og slag og fikk også kjenne på hvordan det var å bli sparka og slått av instruktørene. Det var et kjempeopplegg i forhold til å trene hodet.

Den siste økta gjenstår og er førstkommende fredag. Denne skal bli tøffere og råere enn de to første øktene - det er det eneste guttene vet før økta og spillerne skal virkelig få kjørt seg.

- Effekten ved å gjennomføre slike økter kan være stor. Lagmessig er dette med på skape en vi følelse. Vi har vært gjennom dette og klart det sammen, sier Nyland.

- Individuelt kan dette få deg til å yte enda mer, tåle mer smerte, bli tøffere når det virkelig er krig på banen og at selvtilliten vokser.

Annonse fra Eliteserien: