Tap mot KBK

Sarpsborg 08 slet med å bryte ned et godt organisert KBK som på sin side var dødelig effektive i motsatt ende.

Det skulle bli en aldri så liten stillingskrig i innledningen av Sarpsborg 08 - KBK. Gjestene forsøkte stå høyt og stresset lenge Sarpsborg 08 med presspillet sitt.

Kampens første sjanse gikk til Stefan Johansen, men skuddet fra 18 meter gikk over. 1. omgang bar i det store og hele preg av at lagene vekslet på å ha ballen, uten at det ble noe ordentlig trykk mot noen av målene.

Det som var av sjanser, sto likevel Sarpsborg for. Franklin Tebo var nære både en og to ganger. Først på en dødball da han fra fem meter headet godt. KBKs sisteskanse sto på rett sted til rett tid og avverget. Ikke lenge etter kom Tebo skliende på en ball i feltet, men ballen gikk like over.

Sondre Ørjasæter var som alltid livlig på sin venstrekant og skapte problemer for KBK. Med kvarteret igjen av 1. omgang var lynvingen ute på et ordentlig raid. Alt, utenom avslutninga, var av høy karakter. Skuddet endte dog rett på keeper.

Pawel Chrupalla måtte tidlig i omgangen erstatte en skadet Anders Hiim. Med 10-12 minutter igjen av omgangen, testet han skuddfoten. Ballen gikk via en KBK-forsvarer og like over.

Til pause sto det 0-0.

Sarpsborg 08 startet 2. omgang offensivt, men som i 1. omgang slet sarpingene med å skape muligheter.

Forskjellen fra de første 45, var at KBK etter pause var dødelig effektive på sine overganger.

Gjestene tok ledelsen da innbytter Tufekcic bøyde ballen i lengste etter timen spilt. Sarpsborg 08 hadde mye ball, men slet med å bryte gjennom KBK-forsvaret.

0-1 ble til 0-2 20 minutter senere. En ball direkte i bakrom fra KBK-keeper Lainsing sendte Ruben Alte alene med Eriksson. Førstnevnte gikk seirende ut av duellen og chippet inn 0-2, som også ble sluttresultatet.