Enorm borteseier i Bergen

Sarpsborg 08 kriget i 90 minutter, kontret etter læreboka og tok tre kruttsterke poeng borte mot Brann.

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre på Brann stadion og rystet hjemmelaget innledningsvis. Allerede etter fire minutter fikk Franklin Tebo en enorm sjanse. Sondre Ørjasæter la inn fra venstre. Foran mål ventet Tebo som headet utenfor fra kort, men skrått hold.

Brann fikk også en tidlig sjanse ved Aune Heggebø. Carljohan Eriksson gikk imidlertid seirende ut av 1-mot-1-duellen de to i mellom.

Mønsterkontring

Etter ti minutter skulle det synge i nettmaskene bak Mathias Dyngeland. Sveinn Gudjohnsen stanget unna en corner og Job satte på turboen til høyre. En pasning senere var Sondre Ørjasæter på full fart inn i 16-meteren. Han tok med seg ballen og trillet den på innsiden av Dyngeland til 1-0. En mønsterkontring!

Saken fortsetter etter høydepunktene:

Carljohan Eriksson fikk en god start på kampen og vartet opp med en ny, strålende redning etter knappe kvarteret. Ole Didrik Blomberg trakk seg inn om avsluttet rapt med venstre, men Eriksson fikk opp en arm og forhindret nettsus.

Etter halvspilt omgang ble Daniel Job spilt fri i boks av Eirik Wichne. Nigerianeren prøvde seg på halvspretten, men ballen endte over mål.

Omgangen for øvrig handlet for det meste om et Brann-lag med mye ball mot et Sarpsborg 08-lag som forsvarte seg godt og holdt ledelsen inn til sidebytte.

Etter pause var det Brann som gikk ut i hundre. Bård Finne brant en stor sjanse tidlig, men etter 56 minutter fikk hjemmelaget straffespark etter at Franklin Tebo var borti beinet til Horn Myhre i boksen. Niklas Castro var sikker og satte ballen opp i hjørnet til 1-1.

Mønsterkontring vol. 2

Rett i etterkant av utligningen gjorde Michelsen to bytter. Diop og Sandberg kom inn og begge var involvert da Sarpsborg 08 tok ledelsen tilbake i det 63. minutt. Diop spilte fri Ørjasæter som slo vakkert inn. I boksen viste Gudjohnsen sin klasse da han headet ballen tilbake til Sandberg som enkelt kunne sette inn 2-1. En vakker, vakker scoring!

Sondre Ørjasæter var on fire denne kvelden. Etter 77 minutter var han på farten igjen. Han fikk ballen ute til venstre, vrikket, driblet og dro seg gjennom. Vel inne i 16-meteren ble han tatt - straffe til Sarpsborg. Stefan Johansen var iskald og satte ballen midt i mål til 3-1!

De siste minuttene forsvarte Sarpsborg 08 seg mesterlig og holdt Brann helt vekk fra sjanser. Med det blir tre poeng med hjem til Sarpsborg.