Christian Michelsen er Sarpsborg 08s nye hovedtrener

Sarpsborg 08 og Christian Michelsen er enige om en avtale ut 2026-sesongen.

Annonse:

- Det er mange grunner til at jeg står her. Det er en hardtarbeidende klubb der mange flott folk vil få ting til sammen. Sarpsborg har hatt imponerende perioder der man viser at alt er mulig og den entusiasmen jeg har opplevd på Stadion her som motstander i negativ forstand, er noe jeg vil oppleve med dem i ryggen - med klubb og spillere. Jeg er stolt og ydmyk, sier Christian Michelsen.

- En no-brainer!

Sarpsborg 08s nye hovedtrener har vært ute av manesjen et knapt år, men er nå full av energi og klar for å gi gass i Olavs by.

- Jeg har hatt godt av å koble litt av etter ti år som trener og mange år som spiller. Det har vært positivt å lade batteriene. Det kribler veldig etterhvert og man søker og vil komme i gang. Jeg er kravstor, så det er ikke hvilke som helst prosjekt og klubber man ønsker. Jeg har vært tålmodig. Når Sarpsborg ble aktuelt, var det en no-brainer. I mitt hode er Sarpsborg en klubb som skal spille offensiv, attraktiv fotball. Det skal være action, sier Michelsen.

PÅ PLASS: Christian Michelsen ankom Sarpsborg tirsdag og har i løpet av dagen hatt møter med trenerteam og øvrige i klubb. (Foto: Vetle Magelssen, SA)
PÅ PLASS: Christian Michelsen ankom Sarpsborg tirsdag og har i løpet av dagen hatt møter med trenerteam og øvrige i klubb. (Foto: Vetle Magelssen, SA)

Hovedtreneren er også kjent med området.

- Jeg har halve familien min her nede. Svigerforeldrene mine. Kona mi er fra Råde, så det gagner jo det hele, sier han.

Nominert til årets trener i 2017 og 2020

I 2017 og 2020 ble Michelsen nominert til årets trener i Eliteserien. Nå ser han fram til å sette sitt preg på Sarpsborg 08 med det han mener er en veldig spennende spillergruppe.

- Det er en veldig spennende spillergruppe og mange typer som har de beste årene foran seg. Da vet vi de er sultne og ambisiøse, så handler det om å få inn trygghet og soliditet sammen med de eldre og erfarne. Vi skal få til mye spennende sammen og her er det bare å glede seg og komme på fredag ved første mulighet. Det blir herlig. Vi er en offensiv klubb med hårete mål. Skal vi takle det, må vi takle de som i utgangspunktet er bedre. Ingenting er bedre enn å møte Norges beste lag. Det blir en deilig målestokk der det bare er å slippe seg løs, sier Michelsen.

Sarpsborg 08s nye hovedtrener har hatt tilsvarende rolle i Kristiansund i en årrekke. I 2014 ble han hovedtrener på nordmøre. Han førte klubben opp til Eliteserien i 2016 etter to kvalifiseringsplasser i 2014 og 2015. Siden har han levert kanonresultater i 2017 til 2021 hvor han ledet Kristiansund til henholdsvis 7., 5., 6., 5. og 6. plass på tabellen.

- Christian Michelsen har vært høyaktuell for Sarpsborg 08 også tidligere og er en trener vi alltid har høyt på lista når vi kommer i en situasjon hvor vi må søke nytt. Det er vårt soleklare førstevalg og vi er veldig glad for å ha kommet til enighet, sier daglig leder Raymond Fjeld.

- En energibunt

Representanter fra Sarpsborg 08 hadde søndag ettermiddag et møte med Michelsen i Oslo. Der ble det allerede gode inntrykket av den karismatiske treneren forsterket.

- Vi får inn en energibunt. Møtet bekreftet bare det vi allerede visste. Han huker av på de punktene vi er på jakt etter. En klubbygger og en trener som står for en intensiv og fremoverrettet fotball. Samtidig er Christian opptatt av å ha en god struktur i laget. Vi tror han vil berike oss og komme inn med enorm energi og lyst. Det er en mann som kommer til å kle Sarpsborg - ikke bare fotballen, men også byen, sier Bjørge Øiestad.

- Michelsen vil fint bygge videre på fotballen vi har spilt, men vil nok i større grad utvikle i en noe mer intensiv og fremoverrettet fotball, sier Øiestad videre.

Christian Michelsen leder sin Sarpsborg 08-trening på onsdag.

- Vi jobber med ytterligere styrking av trenerteamet, og det vil komme inn en til to som vil komplettere teamet. Hvem det blir er enda ikke avgjort, men vi er i dialog med kandidater, sier sportssjef Hampus Andersson.

VM_ChristianMichelsen_08trener-1085.jpg
Christian Michelsen - Sarpsborg 08s nye hovedtrener - sammen med daglig leder Raymond Fjeld. (Foto: Vetle Magelssen, SA)

 

Annonse fra Eliteserien: