Avgjorde syv minutter på overtid

Sarpsborg 08 kom under, men snudde mot ti mann. Den avgjørende scoringen kom langt på overtid.

Kampen i Haugesund startet med en real stillingskrig innledningsvis, men vi skulle tidlig få en stor sjanse. Julius Eskesen kom til en stupheading fra fire-fem meter, men Marko Ilic vartet opp med en strålende beinparade.

FKH tok styringen over kampbildet etter dette og dikterte de neste 20-25 minuttene. Sarpsborg leverte på sin side solide prestasjoner defensivt og holdt FKH unna de aller største sjansene.

Fra midtveis i omgangen spilte Sarpsborg seg mer inn i oppgjøret. Eirik Wichne fikk sarpingenes første store sjanse etter en strålende bakromspasning fra Stefan Johansen. Mottaket var godt, skuddet rapt, men Egil Selvik reddet godt.

Rødt FKH-kort

Begge lag hadde etter dette et par halvmuligheter, men omgangens største snakkis fikk vi i omgangens siste minutt da Sondre Liseth fikk sitt andre gule kort og dermed rødt.

0-0 var pauseresultatet.

Saken fortsetter etter høydepunktene:

Sarpsborg 08 tok naturlig nok taktpinnen etter pause og kom seg til tre-fire avslutninger, uten at noen ble ordentlig farlige.

I stedet var det FKH som skulle ta ledelsen på en overgang etter 68 minutter. Sauer var sist på ballen og bredsidet inn 1-0.

Dobbel fra Berget

Sarpsborg 08 kollapset ikke av den grunn. Inn etter langtidsskade kom Jo Inge Berget. Spissen hadde vært på banen i fem minutter da han kom først på en heading fra Franklin Tebo og satte inn 1-1.

Sarpsborg 08 stanget og stanget de siste minuttene. Syv minutter på overtid kom avgjørelsen. Igjen ved Berget. Spissen var på rett sted til rett tid og satte inn 2-1-scoringen.

Tre poeng i boks!

Neste hjemmekamp er allerede fredag klokka 19.00. Det er draktas dag. Finn fram en ny eller gammel Sarpsborg 08-drakt, møt opp og støtt guttæne i jakten på en ny seier.